Wanneer je op vakantie gaat denk je misschien niet dat je snel je bagage kwijt zal raken maar toch overkomt het een deel van de reizigers. Het is zelfs zo dat wereldwijd duizenden koffers per dag kwijtraken. Wanneer je bagage ineens spoorloos is verdwenen heb je helaas geen enkele mogelijkheid meer om deze terug te krijgen behalve goed geluk maar tegenwoordig heb je trace me luggage. Dit is een label ter grootte van een creditcard met persoonlijke streepjescode.

Nu wordt er ook wel gebruik gemaakt van een label en streepjescode, echter gaan de papieren labels makkelijk van je koffer af en wanneer er een aantal dagen verstrijken is de streepjescode op het papierenlabel alweer in gebruik voor iemand anders zijn koffer. Al deze gevonden koffers verdwijnen dan bij gevonden voorwerpen en word uiteindelijk geveild of vernietigd. Dit is natuurlijk niet wenselijk want wanneer je op vakantie gaat wil je toch graag je bagage bij je hebben.

De labels van trace me luggage zijn daarentegen wel houdbaar, dit betekend dat jou unieke streepjescode niet verloopt en daardoor is jou koffer toch nog terug te plaatsen bij jou ook na een aantal dagen. Wanneer je een label wil van trace me luggage dan kan je online jouw account aanmaken. In dit account staat jouw woonadres, jouw naam en jouw telefoonnummer zodat deze verschijnen wanneer het label wordt gescant. Je gegevens zijn niet voor derden te lezen op het label, enkel wanneer deze door het luchthaven personeel wordt gescant.

Het is wel raadzaam om te zorgen dat jouw gegevens up to date blijven! Wanneer jij verhuist zal je dit aan moeten passen in jouw account zodat jouw bagage niet alsnog kwijt kan raken doordat het naar een verkeerd adres wordt verzonden door de luchthaven die jouw bagage heeft gevonden.