IJsland is een land als geen ander, het is en minst druk bevolkte land van Europa en ligt aan de Noordpool. Zoals je al kan verwachten is het klimaat in IJsland koud, ook de zomers zijn relatief koud in dit schitterende land maar de natuur en het land zelf maken weer veel goed om toch eens te overwegen om naar dit land op vakantie te gaan.

 

Natuur in IJsland en de schitterende waterval Kvernusfoss

De natuur in dit land is ruig en schitterend, buiten de paden is het niet verstandig om rond te dwalen omdat het natuurschoon toch ook gevaren verdoezeld. Ondanks de ruigheid heb je plekken waar je even het gevoel krijgt dat je in een ware droom beland bent zoals bij de waterval Kvernusfoss de je even alles om je heen laat vergeten. Deze waterval is ook iets minder toeristisch dan andere bekende watervallen waardoor je toch meer kan genieten van de omgeving.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Reykjavik is een stad waar je zeker geweest moet zijn. Het is een prachtige plek waar je cultuur en nachtleven goed kan ontdekken. Daarnaast is er net buiten Reykjavik een bekend kuuroord waar je heerlijk uren kan vertoeven. Het kuuroord heet Blue lagoon en staat bekend om zijn prachtige thermaal baden. Genieten kan je hier ten top!

Walvis spotten is ook een superleuke excursie waarbij je deze reuzen van dichtbij kunt bekijken. Zorg er wel voor dat je lekker warm en droog bent aangekleed want het kan behoorlijk koud zijn wanneer je met een boot op zee bent.

De Geysir is ook een grote toeristische trekpleister. Heet water wat uit de grond spuit, dampend en stomend. Het is een prachtig gezicht en je merkt hierdoor goed dat je in een compleet ander landschap beland bent dan Nederland maar dat viel natuurlijk al op bij het zien van het ruige landschap.