Dit land is niet heel bekend als reisbestemming maar toch heeft dit land veel te bieden op gebied van natuur en cultuur, dingen die je nooit weer zal vergeten. Jordanië is een land in het Midden-Oosten grenzend aan Israël, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. Jordanië heeft milde winters en heerlijk warme en droge zomers waardoor dit ook voor de zonaanbidder een fantastische plek is.

Waarnaartoe in Jordanië?

Wat maakt Jordanië een reisbestemming om nooit te vergeten? Nou een van de herinneringswaardige plekken is de oude rots stad Petra. Deze rots stad ligt tussen twee hoge bergwanden en is werkelijk een lust voor het oog. Ook de omgeving waar deze eeuwen oude stad zich bevindt is prachtig woestijnachtig landschap met bergen en heuvels.

Duiken en snorkelen is ook iets wat zeker op de lijst moet staan wanneer je aan dit land denkt. Je kan hier namelijk fantastisch snorkelen en duiken, de onderwaterwereld biedt veel koraalriffen en veel bijzondere vissen zijn hier te vinden.

De dode zee dankt zijn naam aan het hoge zoutgehalte waardoor er geen leven mogelijk is in dit water. Het is zeker een leuke ervaring om daar eens gezwommen te hebben. Denk er wel aan dat als je gaat zwemmen met wondjes het behoorlijk kan branden, een voordeel is wel dat zout ontsmettend werkt maar als tip is het zeker raadzaam deze wondjes even met een spray in te sprayen die ervoor zorgt dat je wondje afgesloten is voor water.

Amman de hoofdstad is zeker ook een stad waar je geweest moet zijn. Hier kan je de cultuur goed zien en heerlijk uit eten waar je de heerlijke gerechten kan proeven die kenmerkend zijn voor dit land. Ook kan je hier terecht voor het nachtleven of gewoon om lekker te gaan winkelen onder de prachtige zon.