Tibet is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Het ligt ten zuiden van China en grenst aan Nepal. De natuur in Tibet kenmerkt zich door toendra, grote kale vlaktes en bergen en het klimaat is koud, ook in de zomermaanden komt de temperatuur nooit extreem hoog. Dit komt deels omdat Tibet hoog gelegen is.

De geloofsovertuiging in Tibet is voornamelijk boeddhistisch en dit is goed te zien aan de hoeveelheid tempels die dit land rijk is. De mensen in Tibet worden vaak omschreven als erg gastvrij en vriendelijk.

Wat te doen in Tibet?

In Tibet heb je allereerst als natuurliefhebber een genot omdat het veel eindeloze vlaktes en gebergtes bevat. Tibet ligt deels in de Himalaya gebergte waardoor je prachtige bergen om je heen ziet. Lhasa is de hoofdstad van deze regio en een belangrijk bedevaartsoort voor Tibetanen. Deze plaats is tegenwoordig wat meer ingesteld op toerisme zo vind je er verschillende restaurants en hotels.

Mount Kailash is een gebergte die door veel boeddhisten en Hindoestanen wordt aanbeden. Als je hiernaartoe reist worden al je zonden vergeven, zo zegt de cultuur. De tocht duurt voor een gemiddelde wandelaar ongeveer 2 dagen.

Paleizen en tempels is Tibet ook rijk. Je vindt prachtige tempels die de geloofsovertuiging ondersteunen. Er zijn veel gebedsruimtes en je kan hier urenlang kijken naar de prachtige bouwwerken. Zorg er wel voor dat als je een tempel binnen mag treden je dit respectvol doet want dit is erg belangrijk in de cultuur.

Mount Everest kan je ook bereiken via Tibet, dit is de hoogste berg ter wereld met zijn 8850 meter hoogte. Om de Mount Everest te beklimmen moet je in bezit zijn van vergunningen en dit maakt deze berg erg belangrijk voor de inkomsten uit toerisme voor het land.