Aan de Costa Blanca, tussen de grotere plaatsen Calp en Dénia, vind je Moraira, een oud Spaans vissersdorpje dat steeds populairder begint te worden. Ondanks deze recente toename in toerisme heeft Moraira haar oude en authentieke karakter behouden. Moraira heeft een prachtig oud centrum waar nog gedeeltes van een 18e-eeuw fort bewaard zijn gebleven. Door het verbod op hoogbouw in de stad waan je je echt in een authentiek Spaans dorp dat nog niet is overgenomen door toerisme. Moraira wordt ook wel eens het Ibiza van het vaste land genoemd door deze unieke en authentieke uitstraling. Moraira is dus zeker een bezoek waard.

Relaxvakantie 

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Moraira zijn op zoek naar rust en ontspanning. Moraira is dan ook een vakantieplek die zich daar uitstekend voor leent. Dit betekent echter wel dat er niet ontzettend veel bezienswaardigheden zijn. In Moraira is het leuker om zonder plan door het stadje te slenteren of een dagje op het strand door te brengen. In de stad zou je bijvoorbeeld wel het kasteel van Moraira kunnen bekijken, de haven kunnen bezoeken, of naar de uitkijktoren op Cap d’Or kunnen gaan. Moraira is ook een goede uitvalsbasis om de rest van de Costa Blanca te bezoeken. 

Luxe-vakantie 

Moraira wordt niet voor niets het Ibiza van het vasteland genoemd en dit zie je ook wel terug in de prijzen. De kwaliteit van de accommodaties ligt dan ook iets hoger dan wellicht de rest van de Costa Blanca. Dit kan zeker een goed ding zijn als je op zoek bent naar een beetje luxe. De meeste mensen die op vakantie gaan naar Moraira komen ongeveer elk jaar en verblijven dan in (dezelfde) villa. Er zijn in en rondom Moraira dan ook veel mooie villa’s te vinden die je zou kunnen huren. Ook zijn er genoeg goede restaurants te vinden.