Een steeds populairder vervoersmiddel op vakantie is de elektrische fiets. Een auto lijkt op het eerste gezicht misschien het handigst en snelst, maar er zitten talloze voordelen verbonden aan reizen met een elektrische fiets. Dankzij deze voordelen kan je makkelijker de omgeving verkennen en er nóg meer van genieten.

Milieuvriendelijk én goedkoop

Aangezien een elektrische fiets geen uitlaatgassen uitstoot, is het een duurzame keuze. Zeker in tegenstelling tot het gebruik van een auto is dit natuurlijk een betere keuze voor het milieu. Niet alleen qua CO2 uitstoot is het een duurzame optie, het gebruik van een elektrische fiets is ook duurzaam voor je eigen portemonnee. Een elektrische fiets huren is een stuk goedkoper dan een auto huren. Bovendien ben je geen geld kwijt aan brandstofkosten.

Gezonder

Vergeleken met een autorit, doet een lange fietsrit een stuk meer voor je (mentale) gezondheid. Naast het feit dat je meer beweegt, en dus meer calorieën verbrandt en werkt aan je conditie, brengt het ook voordelen voor je mentale gezondheid met zich mee. Stressklachten kunnen afnemen door lange fietsritten. Stoffen als endorfine en serotonine worden namelijk aangemaakt door het lichaam, die zorgen voor een gevoel van geluk.

Makkelijker en flexibeler

Wanneer je de fiets pakt, hoef je je geen druk te maken om het vinden van een parkeerplaats. Je bent vrij om op ieder moment en op iedere plek te stoppen, om bijvoorbeeld een korte pauze te nemen, wat te eten of drinken, of te genieten van het uitzicht. Een elektrische fiets maakt je rit minder vermoeiend, omdat je kan rekenen op elektrische ondersteuning. Zelfs in heuvelachtige gebieden of op onverharde wegen blijft het hierdoor gemakkelijk en comfortabel om te fietsen. Daarnaast ben je minder afhankelijk van factoren zoals harde wind: aan het strand kan het bijvoorbeeld nog wel eens hard waaien. Dankzij de ondersteuning tijdens het fietsen heb je hier vrijwel geen last van. Zo kun je dus ook langere afstanden afleggen zonder vermoeid te raken.

Tenslotte is de omgeving verkennen op een elektrische fiets ook gewoon erg leuk. Je komt op allerlei plekken waar je met een auto of met het openbaar vervoer niet zou kunnen komen. Kortom, een elektrische fiets biedt niet alleen een ontspannen en comfortabele manier van reizen, maar ook een unieke ervaring tijdens je vakantie.