Sri-lanka is een perfecte reisbestemming wanneer je houdt van cultuur en natuur. Het is een fantastisch mooi land waarbij je nog veel dingen uit de oudere tijd kan zien en genieten kan van een compleet verschillend landschap als bij ons. In Sri-lanka vind je prachtige stranden en door het aangename klimaat kan je hier heerlijk zonnen.

Flora en fauna

In Sri-Lanka leven ook veel diersoorten die je in Nederland niet zal vinden tenzij je naar de dierentuinen gaat. Zo heb je er apen, olifanten, luipaarden, waterbuffels en lippenberen. Ook zijn er veel meer giftige insecten en slangen dan we hebben in Nederland. Natuurlijk is dit geen reden het land te mijden want de kans is niet heel groot dat je deze tegenkomt wanneer je binnen de dorpen en steden blijft. Wanneer je in de natuur gaat wandelen is het wel raadzaam om op te blijven letten.

De onderwaterwereld is ook wat rijkelijker bedeeld dan in Nederland op gebied van grotere vissen en zoogdieren. Je vindt hier namelijk verschillende haaisoorten, dolfijnen, reuze schildpadden en inktvissen.

Geloof en cultuur

Het grootste gedeelte van de bevolking in Sri Lanka is boeddhist, een kleine percentage hindoe en daar onder heb je dan nog het christendom en islam. In Sri Lanka vind je dus ook veel tempels en Boeddhabeelden. Wanneer je graag een tempel wil bezoeken zal je wel aan kledingvoorschriften moeten houden zoals je schouders bedenken, schoenen uit en kleding dat in elk geval over je knie valt.

Vanuit de cultuur zijn er een aantal punten waarbij je rekening mee moet houden wanneer je Sri Lanka bezoekt. Het is wenselijk je gepast te kleden als vrouw zijnde, ga geen korte rokjes dragen op straat want in Sri Lanka is dit nou eenmaal niet wenselijk. In dit land eten ze met hun handen, de regel is dat je nooit andermans eten aanraakt.