Amerika is een gigantisch groot land met veel verschillende klimaten en talloze steden die je kunt bezoeken maar welke zijn nou echt heel mooi of interessant om eens bezocht te hebben? Hieronder 7 Amerikaanse steden die je eens bezocht moet hebben.

 

  1. New York

New York is een van de grootste steden in Amerika, ook is de rol van de stad erg belangrijk op gebied van financiën, media, kunst en ga zo maar door en hierdoor is het een van de belangrijke wereldsteden. Wanneer mensen aan New York denken schieten de wolkenkrabbers meteen te binnen maar de stad heeft zoveel moois te bieden op gebied van architectuur. Ook heb je veel museums in New York die je kunt bezoeken.

 

  1. San Francisco

Deze grote stad staat bekend om zijn openheid, hier is iedereen welkom. Hier vind je bezienswaardigheden zoals de Golden Gate bridge, het gevangenis eiland Alcatraz en China Town. In deze stad is voldoende te beleven voor een leuke city trip!

 

  1. Las Vegas

Bij het horen van de naam Las Vegas weet iedereen meteen waar deze stad bekend om staat namelijk om zijn casino’s. Maar ook als je geen gokker bent kan je je vermaken in deze prachtige stad want je kunt hier heerlijk winkelen en er is veel te zien. Ook kan je iets buiten de stad het woestijnlandschap ontdekken denk hierbij aan Death Valley.

 

  1. Miami

Als je van zon, zee en strand houdt kan je je gegarandeerd uren vermaken in het prachtige zonnige Miami. Miami staat ook wel bekend om zijn geweldige nachtleven maar ook de prachtige stranden en de natuur zijn hier een lust voor het oog. De natuurliefhebber kan uren wandelen in het nationaal park Everglades maar je kan hier ook met een propeller boot een tocht maken.

 

  1. Chicago

Dit is de derde grootste stad in Amerika met ongeveer 3 miljoen inwoners. De bezienswaardigheden in Chicago zijn onder andere het John Hancock museum, Lincoln Park, museum of contemporary art, shedd aquarium maar ook vind je hier Six Flags Great America wat natuurlijk leuk is wanneer je met je kinderen op vakantie bent.

 

  1. Washington D.C

Wanneer je opzoek bent naar echte Amerikaanse cultuur vind je dat in deze stad. Hier zijn een aantal belangrijke monumenten van het land namelijk het Pentagon, Arlington National cemetery, Lincoln memorial, Washington monument en niet te vergeten het witte huis.

 

  1. Los Angeles

Ook wel the city of angels genoemd. Los Angeles staat vooral bekend Hollywood. Je kan een tour kan krijgen door de straten van Hollywood maar je kan ook heerlijk op het strand liggen in L.A een voorbeeld van een bekend strand is Venice beach. Ga je met kinderen op reis naar deze stad? Dan kun je een bezoekje brengen aan Disneyland.