Door zijn prachtige ongerepte natuur is Schotland een fantastisch land om een roadtrip te maken. Het mooie Schotland heeft veel bezienswaardigheden waar door je je absoluut niet zal vervelen tijdens te roadtrip.

Jacobite stoomtrein

Deze stoomtrein is bekend van de filmreeks Harry Potter, met name het Glennfinnan viaduct is het hoogtepunt voor de Harry Potter fans. Dit viaduct is 380 meter lang en straalt nostalgie uit.

Isle of Skye

Dit is een prachtig stuk ongerepte natuur waar je een heuvelachtig landschap kan verwachten. Tevens zijn hier kleine watervallen maar ook is er een waterval van maar liefst 60 meter te vinden.

Kastelen van Schotland

In Schotland heb je veel kastelen, sommige staan er vervallen en verlaten bij terwijl anderen in volle glorie stralen. Dankzij deze kastelen krijg je een beeld hoe het in die tijd was en kan je de indrukwekkende architectuur van die tijd van dichtbij zien!

Meer van Loch ness

Een oude legende die steeds toch nieuw leven ingeblazen kreeg is het monster van Loch Ness. Volgens de verhalen zwemt een groot monster lijkend op een dinosaurus in het diepe meer. Het dier zou een aantal keer gezien zijn en ook wordt er geclaimd dat het gefotografeerd zou zijn echter is er nooit echt bewijs gevonden van zijn bestaan.

 Liever dichterbij huis? Bekijk wat er in Nederland te doen is.

Corrieshalloch Gorge

Voor de liefhebbers van natuur is dit een prachtige plek om te gaan wandelen. Je kan door middel van een hangbrug over de kloof die maar liefst 1,5 kilometer lang is en 60 meter diep. In deze kloof vind je watervallen en kun je genieten van de schitterende natuur die Schotland te bieden heeft.

 

Ardnamurchan Point

Op dit punt kijk je uit over de zee, een vuurtoren gebouwd in de 19e eeuw op ardnamurchan point. De vuurtoren en bijgebouwen zijn nu in gebruik als bezoekerscentra.